نحوه تنش زدایی و کاهش تعارضات خانوادگی

نحوه تنش زدایی و کاهش تعارضات خانوادگی
در این پست می‌خوانید:

همه خانواده ها هر از گاهی دچار تعارض می شوند. افکار “من از خواهرم متنفرم” یا “از مادرم متنفرم” ممکن است هر بار که درگیری های کوچکی ایجاد می شود اتفاق بیفتد. مخالفت با دیگران حتی کسانی که دوستشان دارید به طور کلی بخشی از انواع روابط نزدیک است. روشی که خانواده ها با آن تعارض را مدیریت می کنند، مهم است. برای کسانی که در حال یافتن راه هایی برای حل تعارضات خانوادگی هستند، برخی از نکات زیر ممکن است کمک کننده باشد.

تلفاتی که دعوای خانوادگی می تواند داشته باشد

تحقیقات زیادی وجود دارد که به اثراتی که دعوای والدین بر کودکان می‌تواند داشته باشد، می‌پردازد. مقاله‌ای از بی‌بی‌سی نشان می‌دهد که فرزندان والدینی که درگیری‌هایشان مکرر، شدید و معمولاً حل نمی‌شود ممکن است اثرات منفی را تجربه کنند که می تواند شامل اختلال خواب و وقفه در رشد اولیه مغز در نوزادان، اضطراب، مشکلات رفتاری و افسردگی در کودکان و نوجوانان باشد.

همچنین اثرات دعوای بین خواهر و برادر را در نظر بگیرید که به قلدری تبدیل می‌شود، که طبق یک مطالعه می‌تواند منجر به سلامت روانی و جسمی ضعیف‌تر برای دهه‌ها برای کودکانی باشد که آن را تجربه کرده‌اند. دعوای بین والدین و کودک نیز می تواند برای کودک آسیب زا باشد و تحقیقات نشان می دهد که بین آسیب های دوران کودکی و اعتماد به نفس پایین، افسردگی، اضطراب و مشکلات مصرف مواد همبستگی وجود دارد.

دعواهای خانوادگی همیشه به سطح تروما نمی رسد. برخی از خانواده ها ممکن است کمتر دعوا یا مشاجره کنند و ترجیح می دهند از روشی آرام تر و محبت آمیزتر برای برقراری ارتباط با یکدیگر سود ببرند. در حالی که گذشته را نمی توان تغییر داد، می توان راهبردهای جدیدی را برای حل تعارض یاد گرفت که می تواند به خانواده ها کمک کند تا در آینده با اختلافات و چالش ها کمتریبا هم کنار بیایند.

استراتژی هایی برای حل و فصل بهتر تعارض در خانواده ها

استراتژی هایی برای حل و فصل بهتر تعارض در خانواده ها

شما فقط کنترل اعمال خود را در دست دارید، بنابراین نمی توانید خانواده خود را مجبور کنید که تکنیک های حل تعارض سالم تری را تمرین کنند. با این حال ممکن است بتوانید بر نحوه برخورد دیگران در خانواده خود در طول زمان تأثیر بگذارید. در ادامه چند تاکتیک آورده شده است که می تواند کمک کننده باشد.

1. یاد بگیرید که چگونه عواطف خود را تنظیم کنید

کنترل عاطفی به سادگی توانایی کنترل وضعیت عاطفی شماست. احساسات می توانند قدرتمند باشند و کنترل کامل آنها در هر موقعیتی به طور کلی امکان پذیر نیست. با این حال، تلاش برای ایجاد توانایی‌های خود به این روش می‌تواند تفاوت بزرگی در نحوه مدیریت انواع درگیری‌ها و چالش‌ها در زندگی و روابط ایجاد کند.

  • تحقیقات نشان می دهد چیزی به سادگی نفس عمیق می تواند به آرامش ذهن کمک کند. شروع یک تمرین ذهن آگاهی نیز ممکن است کمک کند، زیرا تحقیقات نشان می دهد که می تواند سطح استرس را کاهش دهد. هر تاکتیکی به شما در کنترل احساساتتان در هنگام شروع مشاجره خانوادگی کمک کند، احتمالاً مفید خواهد بود.

2. بگذارید دیگران صحبت کنند و سپس گوش دهید

گاهی اوقات مشاجره بین افراد زمانی تشدید می‌شود که یکی از طرفین یا همه طرفین احساس می‌کنند شنیده نمی‌شوند. به یاد داشته باشید که گوش دادن صادقانه و فعال می تواند به افراد کمک کند احساس کنند شنیده می شوند. طبق مقاله‌ ی منتشر شده در مجله بین‌المللی، گوش دادن می تواند شامل علائم غیرکلامی مانند تکان دادن سر، تماس چشمی و غیره نیز باشد. حتی خودداری از قضاوت و پرسیدن سؤال برای اطمینان از وضوح و درک می تواند احساس شنیده شدن به فرد را بدهد.

3. فرمت های مختلف حل تعارض را کاوش کنید

همه‌ی انسان‌ها نمی‌توانند به یک شکل درگیری را مدیریت کنند. گشودن به روش ها و فرمت های مختلف حل تعارض می تواند باعث شود خانواده در صحبت کردن با دیدگاه خود و توافق بر سر راه حل ها احساس راحتی بیشتری داشته باشند. به عنوان مثال، برخی از افراد ممکن است نیاز داشته باشند تا زمانی را به تنهایی برای سازماندهی افکار خود یا پردازش دیدگاه های دیگران صرف کنند.

گاهی به جای ارائه شفاهی اجازه دهید افراد افکار خود را روی کاغذ بیاورند.

4. سعی کنید زبان بدن را خنثی نگه دارید

آلبرت محرابیان (Albert Mehrabian)، محقق، ارتباطات را به اجزای سازنده آن تقسیم کرد. طبق مطالعات او، 55٪ غیرکلامی، 38٪ آوازی، و تنها 7٪ بر اساس کلمات واقعی گفته شده است. این اعداد نشان می‌دهند که زبان و لحن بدن در طول یک درگیری چقدر مهم است.

به‌عنوان مثال، روی هم زدن دست‌ها و چرخاندن چشم‌ها، دو نشانه‌ی ناامیدی یا اختلاف هستند که می‌توانند تلاش‌های حل تعارض را از مسیر خارج کنند. استفاده از لحن طعنه آمیز یا تمسخر آمیز یا بلند کردن صدای خود نیز می تواند این تلاش ها را تضعیف کند. اگرچه ممکن است زمانی که احساسات شروع به بالا رفتن می کنند دشوار باشد، اما حفظ زبان بدن باز و هدف برای حفظ آرامش و لحن صدا می تواند به کاهش تنش با خانواده کمک کند تا بتوانید برای رسیدن به یک راه حل کار کنید.

5. از قطع کردن صحبت خودداری کنید

طبق تحقیقات انجام شده، حتی یک وقفه دو ثانیه ای نیز کافی است تا موضوع صحبت هایمان را از دست بدهیم. یک وقفه می تواند باعث شود تمرکز، حرکت و حتی پتانسیل احساس رضایت از ابراز کامل خودمان را از دست بدهیم. پرهیز از انگیزه وقفه در خانواده در هنگام توضیح دادن طرف خود در تعارض می تواند به اطمینان حاصل شود که می توانند خود را به طور کامل بیان کنند و احساس کنند شنیده شده و درک می شوند.

6. با یک درمانگر صحبت کنید

کار با یک درمانگر آموزش دیده می تواند مزایای مختلفی را برای فردی که با چالش پویایی خانواده مواجه است که در آن دعوا رایج است، ارائه دهد. آنها ممکن است بتوانند به شما در شناسایی الگوهای ناسالم، تعیین حد و مرز و ایجاد مهارت های ارتباطی خود کمک کنند. آنها همچنین می توانند گوش شنوا و دیدگاهی عینی ارائه دهند تا به شما اجازه دهند احساسات خود را در مورد یک درگیری خاص بررسی کنید تا بتوانید آنها را به طور مؤثرتری به خانواده خود بیان کنید.

درمان آنلاین می تواند گزینه مناسبی برای جستجوی این نوع درمان باشد. با یک سرویس مجازی درمانی می توانید از خانه با یک درمانگر دارای مجوز ارتباط برقرار کنید. تنها چیزی که نیاز دارید یک دستگاه کار و اتصال به اینترنت است. از آنجایی که تحقیقات نشان می دهد که درمان آنلاین می تواند مزایای مشابهی را برای جلسات حضوری ارائه دهد، این قالب ممکن است توسط کسانی انتخاب شود که آن را در دسترس تر و راحت تر می دانند.

به یاد داشته باشید: فرمت درمانی مناسب برای شما معمولاً فرمتی است که با آن بیشتر احساس راحتی می کنید.

پیام کلیدی

دعوای مکرر خانوادگی می تواند در بدترین حالت آسیب زا و در بهترین حالت ناراحت کننده یا آزاردهنده باشد. در حالی که نمی‌توانید رفتار خانواده‌تان را تغییر دهید، تلاش در جهت بهبود مهارت‌های ارتباطی و حل تعارض می‌تواند به شما کمک کند به نتایج بهتری دست یابید.

تاثیر محبت والدین بر کودکان

خشونت خانگی و خانوادگی چیست؟

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید