نکاتی برای تربیت کودک لجباز

نکاتی برای تربیت کودک لجباز
در این پست می‌خوانید:

پدر و مادر بودن گاهی اوقات می تواند چالش برانگیز باشد. اما در ادامه با موادی آشنا خواهید شد که کارشناسان برای کمک به رشد رابطه شما با فرزندتان توصیه می کنند.

حق انتخاب بدهید

بچه‌هایی که طبیعت سرسخت دارند، دوست دارند مسئول خودشان باشند. به آنها فرصت های زیادی بدهید تا بر زندگی خود اقتدار داشته باشند.

به کودکان اجازه دهید در مواردی مانند چه چیزی بپوشند، از کدام رنگ فنجان استفاده کنند، یا اینکه از کدام تاب در پارک استفاده کنند حق انتخاب داشته باشند.

لوری اندرسون، بنیانگذار Mom Informed، وب‌سایتی که راهنمایی و منابعی را برای والدین ارائه می‌کند، می‌گوید:”شما تنها با وضع کردن قانون نمی توانید کودک خود را  کنترل کنید زیرا باعث عصبانیت و سرکشی بیشتر کودکان خواهید شد. اما در باب نوجوانان می‌توانید گزینه‌هایی را ارائه دهید که در هر صورت به تصمیم‌های خوبی منجر می‌شوند. به عنوان مثال، وقتی بیرون هوا سرد است، از فرزندتان بپرسید که آیا می‌خواهد ژاکت صورتی بپوشد یا ژاکت آبی، بنابراین هر تصمیمی که بگیرد، در نهایت چیزی می‌پوشد که او را گرم نگه دارد. من همین کار را می کنم وقتی از او می پرسم که آیا به عنوان میان وعده زغال اخته می خواهد یا یک پرتقال در هر صورت، او میوه می خورد.”

آهسته پیش بروید

در حالی که می‌خواهید به فرزندانتان اجازه دهید که خودشان باشند و انتخاب‌های فردی داشته باشند، باید قوانینی هم وضع کنید. ساده‌ترین راه برای اجرای قوانین، داشتن یک برنامه روتین است به عنوان مثال انجام تکالیف بلافاصله بعد از مدرسه، زمان معین برای خواب و… با این کار آنها یاد خواهند گرفت که به تنهایی از این طریق حرکت کنند و استقلال بیشتری خواهند داشت.

به بیان ساده، قوانین بخشی از زندگی هستند و یادگیری در مورد آنها در خانه به کودک شما کمک می کند تا بفهمد چگونه در یک جامعه زندگی کند. با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، قوانین به ایجاد ساختار کمک می کنند و در حالی که کودکان هر از گاهی قوانین را زیر پا می گذارند، مهم است که در صورت شکسته شدن با عواقب سازگاری داشته باشند.

همانطور که فرزندتان بزرگتر می شود، می توانید او را بیشتر در بحث قوانین و محدودیت ها درگیر کنید، دوباره به او اختیاری بر زندگی خود بدهید و انتظارات خود را تعیین کنید تا استدلال پشت آن را بفهمند.

رهبری با مثال

از خود بپرسید که آیا مهارت ها و رفتاری را که می خواهید فرزندتان داشته باشد و به نمایش بگذارد، تمرین می کنید؟

اگر در یک موقعیت ناامیدکننده با لجبازی پاسخ دهید، احتمالاً فرزندتان فقط در پاشنه های خود فرو می رود. در عوض، احساسات آن‌ها را بپذیرید، مطمئن شوید که احساساتشان مهم و معتبر هستند، به آن‌ها کمک کنید راه‌حل‌هایی پیدا کنند، و تکنیک‌های آرام‌بخشی را برای زمانی که همه چیز بر وفق مرادشان پیش نمی‌رود، تمرین کنید.

شما باید قبل از اینکه فرزندتان واقعاً ناراحت شود، تکنیک‌های آرام‌سازی را تمرین کنید تا پایه‌ای برای بازگشت داشته باشد. از فرزندتان بخواهید نمونه‌هایی از مواقعی که احساس استرس می‌کند و سپس کارهایی که می‌توانند انجام دهند و به آرام کردن بدن و ذهنش کمک کند، به شما بگوید. می‌توانید پیشنهادهایی مانند پیاده‌روی با هم در بیرون یا نفس‌های عمیق و آهسته ارائه دهید.

این مفید است که کودکتان نفس های عمیق و آهسته را تمرین کند تا بداند وقتی ناراحت است چگونه بدن خود را کنترل کند. برای بچه‌های کوچک‌تر، مانند کودک نوپا، که هنوز در حال یادگیری احساسات هستند، اغلب از آنها بپرسید که در زمان‌های مختلف روز چه احساسی دارد. آیا خوشحال هستند؟ آیا هیجان زده هستند؟ آیا احساس حسادت یا  ناراحتی را تجربه می کند؟ سپس وقتی ناراحت است، بپرسیدکه آیا می‌خواهد در مورد آن صحبت کند؟ گاهی اوقات کودک تمایلی به بیان احساساتش ندارد اما اشکالی ندارد به او فرصت دهید، اما گاهی اوقات او آماده است در مورد احساسات خود صحبت کند و سپس می توانید او را تشویق کنیدتا راه حل هایی پیدا کند. به یاد داشته باشید، تقویت‌های مثبت، مانند تمجید یا در آغوش گرفتن، می‌توانند راه زیادی را برای ارتباط سالم با فرزندتان را برای شما به ارمغان بیاورند.

نبردهای خود را انتخاب کنید

برخی از بچه ها باید از طریق تجربه یاد بگیرند. بنابراین، به همان اندازه که سعی می کنید فرزند با اراده خود را از انجام کاری باز دارید، ممکن است به هر حال آن را انجام دهد. “به عنوان والدین، وظیفه شما این است که مطمئن شوید آنها خیلی آسیب نخواهند دید، اما همچنان می توانید به آنها اجازه دهید به جای گوش دادن، با انجام دادن بیاموزند.

آنها محدودیت ها را آزمایش خواهند کرد، اما همچنین یاد خواهند گرفت که وقتی این کار را انجام دهند چه اتفاقی می افتد.

به عنوان مثال، اگر به فرزندتان بگویید که بارانی خود را بپوشد زیرا ممکن است باران ببارد، اما اگر او اینکار را انجام ندهد و خیس شود متوجه می‌شود که مهم است که حرف شما را در نظر بگیرد.

بهتر است قبل از اینکه بتوانند خود را در معرض خطر واقعی قرار دهند، به آنها اجازه دهیم زودتر این روند را طی کنند.

نکته پایانی

بچه‌های لجباز اغلب قاطع، پرشور و مصم هستند. نگرش قاطع آنها ممکن است گاهی چالش برانگیز باشد، اما با صبر و ثبات، می توانید به فرزند لجباز خود کمک کنید تا به موجودی انعطاف پذیر، مستقل و آزاداندیش تبدیل شود. و وقتی این لجبازی به یکی از بهترین ویژگی های شخصیتی آنها تبدیل شد، تعجب نکنید.

جهت کسب اطلاعات از دوره ها و کتاب های آموزشی می توانید به لینک های زیر مراجعه کنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید