کودکان و موسیقی
والدین به طور غریزی از موسیقی برای آرام کردن و تسکین کودکان، ابراز عشق و شادی و تعامل استفاده می کنند. والدین می توانند با یادگیری این که چگونه موسیقی می تواند بر رشد کودک تأثیر بگذارد و مهارت های اجتماعی کودکان خود را در تمامی سنین بهبود بخشند.
موسیقی و مغز
مطالعهای در سال ۲۰۱۶ در مؤسسه مغز و خلاقیت دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان داد که تجربیات موسیقی در دوران کودکی میتواند رشد مغز را بهویژه در زمینههای اکتساب زبان و مهارتهای خواندن تسریع کند.
طبق گفته انجمن ملی بازرگانان موسیقی (بنیاد NAMM)، یادگیری نواختن یک ساز میتواند یادگیری ریاضی را بهبود بخشد و حتی میزان نمرات را افزایش دهد.
اما موفقیت تحصیلی تنها مزیت آموزش موسیقی و قرار گرفتن در معرض آن نیست. موسیقی همه زمینه های رشد کودک و مهارت های آمادگی مدرسه را شعله ور می کند، از جمله سواد فکری، اجتماعی و عاطفی، حرکتی، زبانی و سواد کلی. موسیقی به بدن و ذهن کمک می کند تا با هم هماهنگ باشند.
قرار دادن کودکان در معرض موسیقی در مراحل اولیه رشد به آنها کمک می کند تا صداها و معانی کلمات را یاد بگیرند. رقصیدن با موسیقی به کودکان کمک میکند تا مهارتهای حرکتی خود را بسازند و در عین حال به آنها اجازه میدهد تا بیان خود را تمرین کنند. برای کودکان و بزرگسالان، موسیقی به تقویت مهارت های حافظه می پردازد.
موسیقی همراه بازی برای کودکان در تمام سنین
نوزادان و موسیقی: نوزادان مدت ها قبل از اینکه کلمات را بفهمند ملودی یک آهنگ را تشخیص می دهند. موسیقی با پسزمینه آرام میتواند برای نوزادان آرامبخش باشد، بهویژه در زمان خواب. برای نوزادان آهنگ های ساده و کوتاه بخوانید. سعی کنید یک یا دو خط در مورد حمام کردن، لباس پوشیدن یا غذا خوردن بسازید تا در حین انجام این فعالیت ها برای آنها آواز بخوانید.
کودکان نوپا و موسیقی: کودکان نوپا عاشق رقصیدن و حرکت به سمت موسیقی هستند. کلید موسیقی کودک نوپا تکرار است که زبان و به خاطر سپردن را تشویق می کند. آهنگ های ساده کودکان نوپا را می خنداند. سعی کنید یک آهنگ آشنا بخوانید و یک کلمه اشتباه را به جای کلمه صحیح وارد کنید، تا توجه کودک خود را به متن موسیقی بیشتر جلب کنید. به کودکان اجازه دهید با دست زدن یا ضربه زدن به اشیا ریتم ها را بازتولید کنند.
کودکان پیش دبستانی و موسیقی: کودکان پیش دبستانی از آواز خواندن لذت می برند تا بتوانند بخوانند. آنها نسبت به توانایی خود آگاه نیستند و بیشتر آنها مشتاق هستند که اجازه دهند صدایشان غرش کند. آنها آهنگ هایی را دوست دارند که کلمات و ملودی ها را تکرار می کنند، از ریتم هایی با ضرب آهنگ مشخص استفاده می کنند. کودکان پیش دبستانی از قافیه ها و آهنگ های مهد کودک درباره چیزهای آشنا مانند اسباب بازی ها، حیوانات، فعالیت های بازی و افراد لذت می برند. آنها همچنین به نواختن با انگشت علاقه دارند.
کودکان در سن مدرسه و موسیقی: کودکان در سن مدرسه شروع به ابراز علاقه و عدم علاقه خود به انواع مختلف موسیقی می کنند. آنها ممکن است علاقه خود را به آموختن موسیقی ابراز کنند.
ما از لحظه تولد می توانیم از مزایای موسیقی لذت ببریم. موسیقی می تواند از لذت ناب گوش دادن به صداهای آرامش بخش و هارمونی های ریتمیک گرفته تا کسب مهارت های زبانی و اجتماعی جدید، زندگی کودکان و افرادی که از آنها مراقبت می کنند را زنده و غنی کند.
اگر خواندن این مقاله برای شما مفید بود مطالعه مقالات زیر را نیز از دست ندهید.