نکاتی که اگر با فردی مضطرب قرار می گذارید باید بدانید

نکاتی که اگر با فردی مضطرب قرار می گذارید باید بدانید
در این پست می‌خوانید:

در چند سال گذشته، آگاهی و آموزش در مورد سلامت روان، به ویژه اضطراب، به شدت افزایش یافته است. مردم یاد گرفته اند که اضطراب بسیار شایع تر از آن چیزی است که قبلا تصور می شد. براساس گزارش انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا (ADAA)، در واقع، اختلالات اضطرابی شایع ترین بیماری روانی در ایالات متحده است که هر ساله 40 میلیون بزرگسال 18 سال و بالاتر را تحت تاثیر قرار می دهد.

اگر با فردی که از اضطراب رنج می برد در رابطه هستید، ممکن است در اولین قرار ملاقات احساس راحتی نکرده باشد. آگاهی از اضطراب و تاثیر آن بر زندگی فرد می تواند به شما کمک کند که یک شریک حامی تر شوید.

1. برای یادگیری در مورد اضطراب وقت بگذارید

اختلال اضطراب عمومی حدود سه درصد از بزرگسالان ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد و به صورت نگرانی آزاردهنده و غیرقابل کنترل در مورد طیف گسترده ای از موضوعات روزمره ظاهر می شود. بین دو تا سه درصد از این جمعیت نیز حملات پانیک را تجربه می کنند. تقریباً هفت درصد از بزرگسالان ایالات متحده دارای اضطراب اجتماعی هستند، که در آن ترس (یا انتظار) از قضاوت شدن و طرد شدن ممکن است اضطراب حاد را نیز به همراه داشته باشد. فراتر از این نوع اضطراب، فوبیاها، اختلال وسواس فکری اجباری، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال افسردگی و…عللی برای افزایش شدت اضطراب است.

بنابراین بله، اضطراب می تواند بسیار پیچیده باشد اما درک اینکه شریک زندگی شما با چه چیزی سر و کار دارد، تضمین می کند که هر دوی شما در یک مسیر قرار دارید. پس عمل وآگاهی خود را در مورد انواع اضطراب بالا ببرید و شریک خود را در روند بهبودی همراهی کنید.

2. فقط گوش کنید

علاو بر آگاهی از انواع اضطراب در مورد تجربه شخصی شریک زندگی خود در مورد اضطراب یاد بگیرید برای شروع از او سوالاتی در این مورد بپرسید به طور مثال از از او بخواهید تعریف خود را از اضطراب ارائه دهید یا بپرسید که دوست دارد مردم درباره اضطراب چه بدانند و چه چیزهایی او را نگران یا مضطرب می کند. از او بپرسید دوست دارد چگونه همراهی شود و چه عواملی به کاهش اضطراب او کمک می کند و سوالاتی از این قبیل. سعی نکنید با پاسخ ها یا نظرات خود وارد شوید در عوض فقط گوش پذیرای برای شریک زندگی خود باشید. به او گوش دهید و به او بگویید که به وی اهمیت می دهید.

بیشتر مردم دوست دارند شنیده شوند و پذیرفته شوند. گاهی اوقات، آنها با آگاهی از این موضوع که آنها را دوست دارید و تنها نیستند، راه طولانی را طی می کنند.

3. به طور خاص در مورد محرک ها بپرسید

همانطور که شما و همسرتان در مورد اضطراب بحث می کنید، تلاش کنید تا تصویر بهتری از موضوعات، تصاویر، رویدادها و غیره ایجاد کنید که ممکن است بر سلامت روان او تأثیر منفی بگذارد. محرک ها را بشناسید و راه مقابله با آنها را بیاموزید. سوالات متفکرانه ای بپرسید که به شریک زندگی شما اجازه می دهد تا در مورد سابقه خود با اضطراب صحبت کند و اینکه کدام استراتژی های مدیریتی برای او بهتر جواب می دهد.

4. از احساسات آنها نترسید

ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که شریک زندگی شما آنقدر تحت تأثیر اضطراب قرار گرفته باشد که ممکن است طوری رفتار کند که به نظر شما غیرمنطقی باشد (گریه کردن، فریاد زدن، صحبت کردن در محافل). اما برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت، آرامش خود را حفظ کنید.

اشاره کردن به رفتار نامنظم شریک زندگی‌تان به او کمک نمی‌کند که آرام شود یا منطقی‌تر رفتار کند فقط اوضاع را بدتر می‌کند. (آنها قبلاً نگران هستند که رفتارشان شما را از خود دور کند، پس آتش را شعله ور نکنید.) در عوض، یک نفس عمیق بکشید، به یاد داشته باشید که شریک زندگی شما درد دارد و آرام باشید. احساس آنها را تأیید کنید و به آنچه در حال وقوع است گوش دهید.

5. راه هایی برای کاهش اضطراب خود بیابید

بله، اضطراب قابل انتقال است! یک شریک زندگی با اضطراب مزمن می تواند برخی از این احساسات را به شما منتقل کند. اضطراب یک انرژی است و می تواند مسری باشد.

حتی اگر به طور معمول مضطرب نیستید، ممکن است درگیر این احساس شوید. می توانید از روش هایی برای مقابله با استرس و نگرانی بهره ببرید، مانند مدیتیشن، یوگا، و تکنیک های آرام سازی پیشرونده عضلانی.

6. به یاد داشته باشید شما درمانگر شریک زندگی خود نیستید

هدف شما این است که تا حد امکان حمایت کنید اما کار اصلی مدیریت اضطراب روزانه به عهده شما نیست. درمانگر شریکتان نباشید و از او بخواهید که حتما از یک متخصص کمک بگیرد. یک شخص ثالث باتجربه و عینی می‌تواند مکانیسم‌های مقابله ای را به او آموزش دهد و در صورت نیاز دارو تجویز کند. البته برای حمایت از او حضور داشته باشید، اما سعی نکنید کل سیستم پشتیبانی او باشید.

7. از نیازهای ارتباطی خود دفاع کنید

ممکن است برای حمایت از شریکتان تا حدی او را اولویت قرار دهید اما این بدان معنا نیست که باید از بیان نیازهای خود در رابطه خودداری کنید.

بودن در کنار شریک زندگی شما می تواند زمان و انرژی زیادی را ببرد، اما هنوز هم می توان این کار را در حالی که نیاز های خودتان را نیز در نظر گرفته اید انجام دهید.اگر روزتان بد است و نیاز به  حمایت عاطفی دارید اصلا اشکالی ندارد که از همسرتان بخواهید در کنار شما باشد.

8. از وارد شدن به نقش والدین خودداری کنید

در حالت ایده‌آل، شما می‌خواهید زندگی مشترک خود را به سمتی پیش ببرید که از ایجاد وابستگی ناسالم به یکدیگر جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که شما شریک زندگی او هستید، نه والدین او.

به‌عنوان مثال، به‌جای اینکه برای آنها قرار ملاقات بگذارید، به آنها پیشنهاد دهید که در زمان تعیین شده همراه او باشید.

9. از اظهار نظرهای تحقیر آمیز خودداری کنید

هنگامی که شریک زندگیتان در حال بیان نگرانی ها یا اضطراب های خود است، مهم است که به لحن و کلماتی که در پاسخ های خود استفاده می کنید توجه داشته باشید. روش‌های مختلفی برای برخورد با هر موقعیتی وجود دارد. از عباراتی مانند «تو بیش از حد واکنش نشان می‌دهی» یا «به خودت بیا» دوری کنید این جملات مفید نیستند و احساسات فردی را که اضطراب را تجربه می کند برانگیخته تر می کند.

10. گزینه های حمایتی را ارائه دهید

وقتی شریک زندگی شما لحظات شدید اضطراب را تجربه می کند، ممکن است شما نتوانید برخور مناسبی داشته باشید پس سعی کنید چند پیشنهاد ارائه دهید تا ببینید آیا می توانید شرایط را بهبود ببخشید یا خیر.

همانطور که شریک زندگی خود را بهتر می شناسید و صحبت های بازتر و صادقانه تری در مورد اضطراب او دارید (زمانی که او آرام است)، می توانید در مورد اینکه چگونه دوست دارند در آینده مورد حمایت قرار گیرند، آشنا شوید.

به این ترتیب، گزینه‌های خود را می‌شناسید و شریک زندگی‌تان می‌تواند اعتماد کند که شما مایل به حمایت از او هستید.

11. سطوح عادی و مزمن اضطراب را بشناسید

بله، سطوح مختلفی از اضطراب وجود دارد و توانایی تشخیص تفاوت بین اضطراب عادی در مقابل اضطراب مزمن نیز می تواند مفید باشد. دکتر کوین چپمن، روانشناس بالینی و بنیانگذار و مدیر مرکز کنتاکی می گوید: “اضطراب بر حسب تعریف، یک هیجان آینده محور است که حاوی افکار غیرقابل پیش بینی و غیرقابل کنترل رویدادهای آینده است. ما اضطراب را مقابله مقدماتی نیز می نامیم.”

اضطراب مزمن شامل علائم شناختی، فیزیکی و رفتاری است که باعث ایجاد ناراحتی و اختلال قابل توجه در عملکرد روزانه می شود.

12. ورزش کنید

مشکلات و ناراحتی های فیزیکی که با اضطراب همراه هستند می تواند برای شخصی که آنها را تجربه می کند خطرناک و بسیار آزار دهنده تلقی شود.خوشبختانه راه هایی وجود دارد که به شریک زندگی شما کمک می کند تا با این احساسات کنار بیاید. قدم زدن و ورزش کردن با همسرتان می تواند یکی از بهترین روش ها در تسکین درد های فیزیکی ناشی از اضطراب باشد.

اگر مطالعه این مقاله برای شما مفید بود خواندن مطالب زیر نیز به شما توصیه می شود.

نکات مهم قبل از ازدواج

مزایای ازدواج

انتظارات سالم در روابط زوجین

11 نشانه که شریک زندگی شما برای شما مناسب نیست

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید