ADHD در بزرگسالان

ADHD در بزرگسالان
در این پست می‌خوانید:

اختلال کمبود توجه و بیش فعالی فقط یک مشکل مربوط به دوران کودکی نیست. علائم و نشانه های ADHD می تواند در بزرگسالان نیز دیده شود.

درک بزرگسالان مبتلا به ADHD

اگر دائماً خود را عجول، بی نظم، فراموشکار و تحت فشار مسئولیت ها می بینید ممکن است به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) مبتلا باشید که قبلاً به عنوان ADD شناخته می شد. ADHD بسیاری از بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد، و بروز طیف گسترده ای از علائم آن می تواند تمامی زندگی شما را از روابط گرفته تا حرفه و علایق شما را متاثر نماید.

اگر تشخیص داده شود که کودکی مبتلا به ADHD است، این احتمال وجود دارد که حداقل برخی از علائم را تا بزرگسالی همراه خود داشته باشد.

گرچه تصور بر این است که ADHD در کودکان رخ می دهد اما حتی اگر هرگز در کودکی ADHD برای شما تشخیص داده نشده است، این بدان معنا نیست که ADHD نمی تواند شما را به عنوان یک بزرگسال تحت تاثیر قرار دهد. ADHD اغلب در طول دوران کودکی ناشناخته می ماند به ویژه در گذشته ، زمانی که افراد بسیار کمی از آن آگاه بودند.

ممکن است خانواده، معلمان یا دیگران به جای تشخیص علائم خود و شناسایی مشکل واقعی، شما را به عنوان یک رویاپرداز، مشکل ساز یا فقط یک دانش آموز بد خطاب کرده باشند.

متناوبا، ممکن است در دوران جوانی توانسته باشید علائم ADHD را جبران کنید، اما بار دیگر با افزایش مسئولیت ها در بزرگسالی با مشکلاتی مواجه شدید. خبر خوب این است که با آموزش، حمایت و کمی خلاقیت، می توانید یاد بگیرید که علائم ADHD خود را در بزرگسالی مدیریت کنید حتی برخی از نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنید.

باور ها و حقایق در مورد ADHD در بزرگسالان

باور غلط: ADHD فقط فقدان اراده است. افراد مبتلا به ADHD به خوبی می توانند بر روی چیزهایی که برایشان جالب است تمرکز کنند پس اگر واقعاً می خواستند می توانستند روی هر کار دیگری تمرکز کنند.

واقعیت: گرچه در ADHD این طور به نظر می رسد اما اینطور نیست. اساسا یک مشکل شیمیایی در سیستم های مدیریت مغز موجب عدم توانایی در تمرکز این افراد می شود.

باورغلط: افراد مبتلا به ADHD هرگز نمی توانند بر روی کاری تمرکز کنند.

واقعیت: افراد مبتلا به ADHD اغلب می توانند روی فعالیت هایی که از آن لذت می برند تمرکز کنند. اما مهم نیست که چقدر تلاش می کنند، زمانی که کارشان خسته کننده یا تکراری است، در حفظ تمرکز مشکل دارند.

باور غلط: همه علائم ADHD را دارند و هر کسی با هوش کافی می تواند بر این مشکلات غلبه کند.

واقعیت: بیش فعالی بر افراد در تمام سطوح هوش تأثیر می گذارد. و اگرچه همه گاهی اوقات علائم ADHD را دارند، اما فقط کسانی که اختلالات مزمن ADHD را تجربه می کنند با علائم آن مواجه می شوند.

باور غلط: کسی نمی تواند ADHD را همراه با افسردگی، اضطراب یا سایر مشکلات روانپزشکی داشته باشد.

واقعیت: احتمال ابتلا به اختلال روانپزشکی یا یادگیری در فرد مبتلا به ADHD شش برابر بیشتر از سایر افراد است. ADHD معمولاً با سایر اختلالات همپوشانی دارد.

باور غلط: تا زمانی که در کودکی به ADHD تشخیص داده نشده باشد، نمی‌توانید در بزرگسالی به آن مبتلا شوید.

واقعیت: بسیاری از بزرگسالان در تمام زندگی خود با علائم ناشناخته ADHD دست و پنجه نرم می کنند. آنها کمکی دریافت نکرده‌اند زیرا تصور می‌کردند که مشکلات مزمنشان، مانند افسردگی یا اضطراب، ناشی از سایر اختلالات است که به درمان معمول پاسخ نمی‌دهند.

علائم و نشانه های ADHD در بزرگسالان

در بزرگسالان، اختلال کمبود توجه اغلب کاملاً متفاوت از کودکان به نظر می رسد و علائم آن برای هر فردی منحصر به فرد است. موارد زیر از علائم رایج ADHD در بزرگسالان است :

  • مشکل در تمرکز و حفظ آن
  • ADHD می تواند یک برچسب گمراه کننده باشد. بزرگسالان مبتلا به ADHD می‌توانند روی کارهایی که به نظرشان محرک یا جذاب می‌آیند تمرکز کنند، اما در تمرکز و انجام کارهای روزمره مشکل دارند. ممکن است به راحتی با مناظر و صداهای نامربوط حواس تان پرت شود، از یک فعالیت به فعالیت دیگر بپرید یا به سرعت خسته شوید.
  • داشتن چندین افکار همزمان که پیروی از یکی از آنها دشوار است.
  • تلاش برای تکمیل وظایف، حتی آنهایی که ساده به نظر می رسند.
  • تمایل به نادیده گرفتن جزئیات، که منجر به خطا یا کار ناقص می شود.
  • مهارت شنیداری ضعیف؛ به عنوان مثال، در به خاطر سپردن مکالمات و پیروی از دستورالعمل ها مشکل دارید.
  • به سرعت خسته می شوید و به دنبال تجربیات محرک جدید هستید.

شما ممکن است بسیار پرانرژی و همیشه “در حال حرکت” باشید که گویی توسط یک موتور هدایت می شوید. با این حال، برای بسیاری از افراد مبتلا به ADHD، علائم بیش فعالی با افزایش سن، ظریف تر و درونی تر می شوند.

سایر علائم شایع بیش فعالی در بزرگسالان عبارتند از:

  • احساس بی قراری درونی، آشفتگی، افکار مسابقه ای
  • به راحتی خسته شدن، هوس هیجان، تمایل به ریسک کردن.
  • بیش از حد صحبت کردن، انجام یک میلیون کار در یک زمان
  • مشکل در نشستن، بی قراری مداوم

اثرات ADHD بزرگسالان

اگر به تازگی متوجه شده اید که ADHD بزرگسالان دارید، به احتمال زیاد در طول سال ها به دلیل این مشکل ناشناخته رنج برده اید. ممکن است احساس کنید که در تلاش هستید تا سر خود را بالای آب نگه دارید، تحت فشار استرس مداوم ممکن است افراد به دلیل فراموشی یا مشکل در انجام برخی وظایف به شما برچسب «تنبل»، «غیرمسئول» یا «احمق» زده باشند.

ADHD که تشخیص داده نشده و درمان نشده می تواند اثرات گسترده ای داشته باشد و تقریباً در هر زمینه از زندگی شما مشکلاتی ایجاد کند.

مشکلات جسمی و روانی:

علائم ADHD می تواند به انواع مشکلات سلامتی، از جمله غذا خوردن اجباری، سوء مصرف مواد، اضطراب، استرس و تنش مزمن، و عزت نفس پایین متاثر باشد. همچنین ممکن است به دلیل بی توجهی به معاینات مهم، نادیده گرفتن قرار ملاقات با پزشک، نادیده گرفتن دستورالعمل های پزشکی و فراموش کردن مصرف داروهای حیاتی دچار مشکل شوید.

مشکلات کاری و مالی:

بزرگسالان مبتلا به ADHD اغلب مشکلات شغلی را تجربه می کنند و احساس تنبل بودن و کم کاری می کنند. ممکن است در حفظ شغل، پیروی از قوانین شرکت، رعایت قوانین و پایبندی به مشکل بر بخورید.

در مدیریت امور مالی نیز ممکن است با صورت‌حساب‌های پرداخت نشده، اوراق اداری از دست رفته، هزینه‌های دیرکرد یا بدهی‌ها به دلیل هزینه‌های ناگهانی دست و پنجه نرم کنید. علائم ADHD می تواند بر روابط کاری، عشقی و خانوادگی شما فشار وارد کند. ممکن است از نق زدن دائمی از طرف عزیزان برای مرتب کردن، گوش دادن بیشتر یا سازماندهی خسته شده باشید.

از سوی دیگر، افراد نزدیک شما ممکن است به خاطر «بی مسئولیتی» یا «بی حساسیتی» شما احساس ناراحتی و رنجش کنند. اثرات گسترده ADHD می تواند منجر به خجالت، ناامیدی و از دست دادن اعتماد به نفس شود. ممکن است احساس کنید که هرگز نمی توانید زندگی خود را تحت کنترل درآورید یا پتانسیل رسیدن به اهداف خود را ندارید.

به همین دلیل است که تشخیص ADHD بزرگسالان می تواند منبع عظیمی برای تسکین و امید باشد. این به شما کمک می کند تا بفهمید برای اولین بار با چه چیزی روبرو هستید و متوجه شوید که شما مقصر نیستید. مشکلاتی که شما تجربه کرده اید از اختلال کمبود توجه ناشی می شود که نتیجه ضعف شخصی یا نقص شخصیت نیست.

خودیاری برای ADHD بزرگسالان

با درک چالش های ADHD و کمک استراتژی های ساختاریافته، می توانید تغییرات واقعی در زندگی خود ایجاد کنید. بسیاری از بزرگسالان مبتلا به اختلال کمبود توجه راه‌های معنی‌داری برای مدیریت علائم خود، بهره‌گیری از مواهب خود و داشتن زندگی پربار و رضایت‌بخش پیدا کرده‌اند. لزوماً نیازی به مداخله خارجی ندارید حداقل نه فورا. کارهای زیادی می توانید انجام دهید تا به خودتان کمک کنید و علائم خود را تحت کنترل بگیرید.

ورزش کنید و سالم بخورید. ورزش منظم به از بین بردن انرژی اضافی و پرخاشگری به روشی مثبت کمک می کند و در عین حال بدن را آرام می کند. طیف گسترده ای از غذاهای سالم بخورید و غذاهای شیرین را محدود کنید تا نوسانات خلقی خود را مدیریت کنید.

حتما خواب کافی داشته باشید. وقتی خسته هستید، تمرکز کردن، مدیریت استرس، کارآمد ماندن و مسئولیت‌هایتان دشوارتر می‌شود. حداقل یک ساعت قبل از خواب تلفن همراه خود را خاموش کنید و هر شب بین 7 تا 9 ساعت بخوابید.

مدیریت زمان را بهتر تمرین کنید. برای هر کاری، حتی برای کارهای به ظاهر کوچک، زمان تعیین کنید. از تایمر و زنگ هشدار استفاده کنید تا از مسیر خارج نشوید.در فواصل منظم استراحت کنید. از انبوهی از کاغذبازی یا به تعویق انداختن کار با هر موردی که وارد می شود اجتناب کنید.

کارهای حساس به زمان را اولویت بندی کنید و هر تکلیف، پیام یا فکر مهم را یادداشت کنید.

روی روابط خود کار کنید. فعالیت های خود را با دوستان خود برنامه ریزی کنید و به تعهدات خود وفادار بمانید.

در مکالمه و ارتباطات آنلاین هوشیار باشید وقتی دیگران در حال صحبت هستند گوش کنید و سعی کنید خودتان خیلی سریع صحبت نکنید (یا پیامک یا ایمیل ارسال نکنید). روابط خود را با افرادی ایجاد کنید که دلسوز هستند و از مبارزه شما با ADHD آگاه هستند.

در صورت امکان، کاری را انتخاب کنید که به شما انگیزه و علاقه می دهد. توجه داشته باشید که چگونه و چه زمانی بهترین کار را انجام می دهید و این شرایط را تا جایی که می توانید در محیط کاری خود اعمال کنید.

تمرکز را تمرین کنید. در حالی که حتی فکر کردن برای برخی از افراد مبتلا به ADHD دشوار است، مدیتیشن به شما کمک کند ذهن شلوغ خود را آرام کنید و کنترل بیشتری بر احساسات خود به دست آورید. ADHD را سرزنش کنید نه خودتان. بزرگسالانی که ADHD در آنها تشخیص داده می شوند اغلب خود را به خاطر مشکلاتشان سرزنش می کنند یا خود را با دیدی منفی می بینند.

این می تواند منجر به مشکلات عزت نفس، اضطراب یا افسردگی شود. اما این تقصیر شما نیست که ADHD دارید، می توانید برای جبران نقاط ضعف خود قدم بردارید و یاد بگیرید که در همه زمینه های زندگی خود شکوفا شوید.

چه زمانی برای ADHD بزرگسالان به دنبال کمک خارجی باشیم

اگر علائم ADHD همچنان علیرغم تلاش های خودیاری که برای مدیریت آن انجام دادید روبه بهبوی نمی رود ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که به دنبال حمایت خارجی باشید. بزرگسالان مبتلا به ADHD می توانند از چندین روش درمانی از جمله درمان فردی، گروه های خودیاری، مشاوره حرفه ای، کمک آموزشی و دارو بهره مند شوند.

درمان بزرگسالان مبتلا به اختلال کمبود توجه، مانند درمان کودکان، باید شامل تیمی از متخصصان، همراه با اعضای خانواده و همسر فرد باشد. متخصصانی که در زمینه ADHD آموزش دیده اند می توانند به شما کمک کنند رفتارهای تکانشی را کنترل کنید، زمان و پول، استرس و خشم را مدیریت کنید، و با وضوح بیشتری ارتباط برقرار کنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید