چگونه بر احساس حسادت در ازدواج غلبه کنیم
در حالی که حسادت یک احساس عادی است که هر فردی در مقطعی تجربه می کند، حسادت کنترل نشده می تواند زندگی شخصی را تحت فشار قرار دهد. حسادت می تواند تأثیر منفی ویژه ای بر روابط عاشقانه داشته باشد.
خوشبختانه، چه شما و چه شریک زندگی تان اگر احساس حسادت می کنید، این مشکلی است که قابل مدیریت است. با برقراری ارتباط و مشاوره صادقانه، شما و طرف مقابلتان می توانید بر مشکلات حسادت در رابطه خود غلبه کنید.
1. روی احساس حسادت خود کار کنید
1. بپذیرید که حسادت یک احساس طبیعی است. در حالی که حسادت می تواند مشکلاتی ایجاد کند، حسادت هنوز طبیعی و واقعی است.
دلیلی وجود دارد که شما احساس حسادت می کنید، و رسیدن به ریشه آن مستلزم پذیرش آن احساسات است. سرکوب آن فقط بعداً مشکلات بیشتری ایجاد می کند.
درک کنید که شما یک انسان هستید و اجازه دارید احساسات داشته باشید. سپس می توانید به سراغ راه حل های سازنده بروید.
2. حسادت می تواند باعث شود نسبت به شریک زندگی خود سرد یا خصمانه رفتار کنید. به جای عمل به این احساسات در هنگام بروز، به خود فرصت دهید تا در مورد حسادت خود فکر کنید.
- دوری کوتاه از موقعیت روش خوبی است تا به خودتان فرصت فکر کردن بدهید.
- انجام برخی تمرینات تمدد اعصاب و تنفس عمیق می تواند به شما کمک کند آرام شوید.
3. از خود بپرسید که آیا آنچه احساس می کنید منطقی است یا خیر. حسادت گاهی اوقات می تواند یک احساس غیرمنطقی باشد. در حالی که در حال استراحت هستید، به موقعیتی فکر کنید که باعث ایجاد این احساس در شما شده است. ارزیابی کنید که شریک زندگی شما چه کرده است و اینکه آیا ناراحتی شما موجه است یا خیر. با پرسیدن چند سوال از خود می توانید بینشی در این مورد کسب کنید.
- اگر کاری را انجام می دادید که شریک زندگی تان انجام داد، آیا از دست شما ناراحت می شد؟ این نشانه خوبی است که احساسات شما موجه است.
- آیا شریک زندگی شما کاری انجام داده است که شما یا رابطه شما را تهدید کند؟ اگر بله، پس احساسات شما منطقی است و باید در اسرع وقت برای بحث در مورد موضوع برنامه ریزی کنید.
- با این حال، اگر شریک زندگی شما رفتار عادی داشت، مانند گفتگوی دوستانه با یک همکار، ممکن است احساسات شما غیرمنطقی باشد. با شریک زندگی خود صحبت کنید و شرایط را بهتر درک کنید.
- حسادت شما نیز ممکن است درست باشد. اگر همسرتان ناراحت به نظر می رسد یا سعی می کند سوالات شما را نادیده بگیرد، ممکن است حق داشته باشید به رفتار او مشکوک باشید.
4. بفهمید که آیا ناامنی های شما باعث حسادت شما می شود یا خیر. گاهی اوقات احساس حسادت از گذشته یا ناامنی های شما ناشی می شود. در این مورد، احتمالاً شریک زندگی شما در صدد صدمه زدن به شما نیست، اما اعمال او شما را به یاد این ناامنی ها می اندازد. یک دقیقه وقت بگذارید و به ناامنی های خود فکر کنید. آیا اعمال عادی همسرتان شما را به یاد آنها انداخته است؟
- شاید یک شریک سابق شما خیانت کرده است. در نتیجه، احساس می کنید نمی توانید به شریک فعلی خود اعتماد کنید. در این مورد، باید از خود بپرسید که آیا از شریک زندگی خود عصبانی هستید، زیرا اقدامات او شما را به یاد یک دل شکستگی گذشته می اندازد. در این صورت درک کنید که این احساسات از شما می آید.
5. ارزیابی کنید که آیا انتظارات رابطه شما واقع بینانه است یا خیر. حسادت گاهی می تواند ناشی از انتظارات غیر واقعی از رابطه باشد. شما نمی توانید انتظار داشته باشید که شریک زندگی شما به دلیل رابطه شما، تمام ارتباط خود را با افراد دیگر قطع کند. این غیر واقعی و ناسالم است.
- برای مثال، برای شما غیرواقعی است که انتظار داشته باشید شریک زندگی تان دیگر هرگز با کسی که جذبش شده صحبت نکند. شوهر شما ممکن است همکاران و دوستان زن داشته باشد، و صحبت کردن با این زنان برای او طبیعی است.
- با این حال، انتظار اینکه شریک زندگی شما با افراد دیگر معاشقه نکند، واقع بینانه است. این قطعاً دلیل موجهی برای ناراحتی و حسادت خواهد بود.
6. احساسات خود را با روشی آرام و مشخص به شریک زندگی خود در میان بگذارید. چه احساسات شما موجه باشد چه نباشد، باید با شریک زندگی خود ارتباط سازنده برقرار کنید. بسیار صادق باشید و به وضوح دلیل ناراحتی خود را توضیح دهید.
- این گفتگو را با آرامش شروع کنید و بیان کنید: “می خواهم توضیح دهم که چرا قبلاً حسادت کردم.”
- هنگام توضیح دادن احساسات خود تا حد امکان دقیق باشید. جملاتی مانند «تو همیشه این کار را میکنی» مبهم هستند و به شریک زندگیتان تصور روشنی از اشتباه او نمیدهند. در عوض، بگویید: “وقتی با آن زنی که قبلاً در مهمانی نمی شناختم صحبت کردید، احساس کردم که نادیده گرفته شده ام.”
- به یاد داشته باشید که هنگام توضیح احساسات خود از خصومت خودداری کنید. حمله به همسرتان او را در حالت تدافعی قرار می دهد و شانس شما برای گفتگوی سازنده کاهش می یابد.
- نکاتی را ترک نکنید و از شریک زندگی خود انتظار داشته باشید که دلیل ناراحتی شما را بفهمد. در مورد احساسات خود باز و شفاف باشید.
7. تا زمانی که همه حقایق را ندارید از متهم کردن شریک زندگی خود بپرهیزید. در طول مکالمه خود باید موقعیتی را که باعث حسادت شما شده است، درک کنید. این احتمال وجود دارد که دلیلی برای مشکوک بودن وجود داشته باشد، اما این امکان نیز وجود دارد که شما بدون داشتن اطلاعات اولیه واکنش نشان داده باشید. ممکن است در اینجا سوء تفاهمی وجود داشته باشد که منجر به عصبانیت شما شده است. قبل از واکنش، همه احتمالات را در نظر بگیرید و سپس از شریک زندگی خود بخواهید وضعیت را توضیح دهد.
- شاید شوهرتان در یک مهمانی شروع به صحبت با زنی کرد که شما نمیشناسید. شما فرض می کنید که او در حال معاشقه است و بلافاصله نسبت به او حسادت و عصبانی می شوید. اما بعد متوجه میشوید که این یک دوست خانوادگی قدیمی است که شوهرتان سالهاست او را ندیده است، متوجه میشوید که وضعیت را اشتباه درک کردهاید.
- در این مثال، میتوانید با در نظر گرفتن تمام دلایل منطقی که شوهرتان با این زن صحبت میکرد، قبل از فرض بدترین حالت، از عصبانیت جلوگیری کنید.
8. عوامل محرک خود را برای شریک زندگی خود توضیح دهید. طبیعی است که محرک هایی داشته باشید که باعث ناراحتی یا حسادت شما شود. تصور نکنید که شریک زندگی شما همه آنها را می داند. اگر چیز خاصی حسادت شما را به اوج می رساند، این را به شریک زندگی خود بگویید. توضیح دهید که دوست ندارید شریک زندگیتان این کار را انجام دهد و اگر این کار را نکند از آن قدردانی خواهید کرد.
- باز هم، به یاد داشته باشید که خاص باشید. جمله روشنی مانند “وقتی از زنان دیگر تعریف می کنید حسادت می کنم” نقطه خوبی برای شروع است.
- توضیح دهید که چرا این محرک های خاص حسادت شما را تحت تأثیر قرار می دهد. به عنوان مثال، اگر شریک قبلی به شما خیانت کرده است، باید توضیح دهید که به همین دلیل است که در اعتماد کردن به شریک فعلی خود مشکل دارید.
- به یاد داشته باشید که محرک های شما هنوز هم ممکن است معقول نباشند. به عنوان مثال، اگر زمانی که همسرتان با جنس مخالف صحبت می کند همیشه تحریک می شوید، این منطقی نیست زیرا در این صورت او نمی تواند با دوستان یا همکاران صحبت کند. با همسرتان کار کنید که چگونه می توانید محرک های غیر منطقی را برطرف کنید.
9. روی عزت نفس خود کار کنید. ناامنی های شما می تواند حس حسادت را بدتر کند. گاهی اوقات، ریشه حسادت شما به هیچ وجه از شریک زندگی تان نیست، بلکه از مسائل مربوط به عزت نفس خودتان است. ایجاد برخی بهبودها در عزت نفس شما می تواند کمک بزرگی به احساس امنیت در مورد خود و غلبه بر حسادت باشد.
- تمرکز بر دیدگاه مثبت برای بهبود عزت نفس شما مهم است. به جای اینکه همیشه به بدترین اتفاقی که ممکن است بیفتد فکر کنید، این افکار منفی را با خوش بینی جایگزین کنید.
- بهبود سلامتی و تناسب اندام می تواند یک تقویت بزرگ برای عزت نفس شما باشد. سعی کنید سالمتر بخورید و به طور منظم ورزش کنید. این فعالیت ها نه تنها سلامت شما را بهبود می بخشد، بلکه می تواند استرس و اضطراب شما را کاهش دهد.
- از دستاوردهای خود لذت ببرید! کارهایی را که انجام داده اید، هر چقدر هم که کوچک باشند، دست کم نگیرید. تجلیل از دستاوردهای خود یک راه عالی برای ترویج نگرش ذهنی مثبت است.
10. از تلاش برای انتقام از شریک زندگی خود اجتناب کنید. هیچ چیز سازنده ای در مورد کینه توز بودن و تلاش برای انتقام گرفتن در رابطه شما وجود ندارد. انجام کارهایی که باعث ناراحتی یا حسادت شریک زندگی تان می شود، چیزی را حل نمی کند. در عوض، نیازهای خود را در میان بگذارید و در مورد مسائل خود صحبت کنید.
- به عنوان مثال، اگر متقاعد شده اید که شریک زندگی شما با زن دیگری رابطه داشته است، اگر شما نیز با شخص دیگری وارد رابطه شوید تا به همسرتان بازگردید، کمکی نمی کند. در عوض، در مورد احساسات خود گفتگوی باز داشته باشید.
2. ارتباط با شریک حسود
1. وقتی شریک زندگیتان احساساتش را توضیح میدهد، به حرفهایش گوش دهید. اگر شریکتان حسادت خود را به شما منتقل کرد، گوش کنید. اجتناب از این موضوع یا دور شدن از آن، موضوع را حلنشده رها میکند. پذیرای گفتگوی صادقانه با شریک زندگی خود در مورد احساسات او باشید.
- وقتی همسرتان شروع به گفتن حسادتش به شما کرد، بنشینید و احساسات او را جدی بگیرید. اگر شریک زندگی شما احساس کند که شما درک نمی کنید، وضعیت را بدتر می کند.
- حرف شریک خود را قطع نکنید قبل از صحبت به آنها اجازه دهید تا خودشان را توضیح دهند.
2. آرام بمانید حتی اگر شریک زندگی شما به سازنده ترین راه ارتباط برقرار نمی کند، باید خونسرد باشید و از خصومت بپرهیزید. اگر احساس کردید که صبر خود را از دست دادهاید، استراحت کنید و مدتی را به استراحت اختصاص دهید.
- تدافعی شدن معمولاً مشکلی را حل نمی کند و اغلب منجر به بحث بدتری می شود.
- اگر پیشرفت نمی کنید، پیشنهاد کنید بعداً که هر دو آرام شدید در مورد موضوع صحبت کنید.
3. بپرسید چه کاری انجام دادید که شریک زندگی تان را ناراحت کرد؟ در طول بحث خود، باید توضیح واضحی درباره کاری که باعث حسادت شریک زندگی تان شده است بخواهید. بحث کنید که چرا این عمل شریک زندگی شما را ناراحت می کند و چگونه می توانید در آینده از آن اجتناب کنید.
- در حین توضیح همسرتان رفتار خصمانه و قطع رابطه نکنید. این از دستیابی به بینش مورد نیاز شما جلوگیری می کند.
- روشن کنید که می خواهید شرایط را درک کنید. بگویید: “لطفاً می توانید توضیح دهید که چه کار کردم که باعث ناراحتی شما شد؟” سپس به همسرتان اجازه دهید تا توضیح را تمام کند.
- به یاد داشته باشید که درخواست توضیح گاهی اوقات می تواند یک تاکتیک استدلالی باشد که یک مکالمه واقعی را به تاخیر می اندازد. مهم است که به آنچه شریک زندگی تان می گوید گوش دهید و وقتی او موضوع را به اندازه کافی توضیح داد که شما متوجه شوید، از درخواست توضیح بیشتر خودداری کنید.
4. خود را به جای شریک زندگی تان بگذارید. شریک زندگی شما ممکن است کاملاً در احساس حسادت موجه باشد. بعد از اینکه شریک زندگی تان نگرانی های خود را توضیح داد، کمی صادقانه فکر کنید. آیا هنگام انجام این عمل به احساسات شریک زندگی خود احترام می گذاشتید؟
- یک ابزار مفید این است که از خود بپرسید اگر شریک زندگی شما همان کاری را که شما انجام دادید انجام می داد، ناراحت می شدید یا نه. اگر پاسخ مثبت است، این نشانه خوبی است که شما از این خط عبور کرده اید.
5. با شریک زندگی خود کار کنید تا محرک های آنها را درک کنید. همه مردم منحصر به فرد هستند و به جهان متفاوت پاسخ می دهند. همسر شما احتمالاً مجموعه خاصی از محرک ها را دارد که باعث احساسات حسادت او می شود. با فرض مشروع بودن این محرکها و نه نتیجه پارانویا، میتوانید سهم خود را با درک و اجتناب از آن محرکها انجام دهید.
- شما نباید تصور کنید که دقیقاً می دانید چه چیزی شریک زندگی تان را ناراحت می کند. از اینکه به وضوح بپرسید که محرک های شریک زندگی شما چیست، نترسید.
- در مورد محرک های شریک زندگی خود به صورت موردی بحث کنید. به یاد داشته باشید که حتی اگر شریک زندگی شما به وضوح عوامل محرک خود را توضیح دهد، باز هم می توانند محرک های غیر منطقی باشند. اگر شریک زندگی شما هرگز نمی خواهد که شما با جنس مخالف صحبت کنید، این یک خواسته غیرمنطقی است. این را به شریک زندگی خود در میان بگذارید.
- اگر محرک های شریک زندگی شما غیرمنطقی است، به او پیشنهاد دهید تا با یک متخصص سلامت روان روی حساسیت زدایی خود نسبت به آنها کار کند.
3. رابطه خودتان را بهبود ببخشید
1. از بازخورد مثبت استفاده کنید. حسادت اغلب شامل انتقاد شرکا از یکدیگر می شود. در عوض، می توانید با بازخورد مثبت، محبت و اعتماد ایجاد کنید.
- اگر همسرتان کاری را انجام می دهد که شما را خوشحال می کند از او تعریف کنید. این موضوع بحث را از منفی گرایی و خصومت دور می کند.
- این به هر دو صورت کار می کند. به عنوان مثال، اگر شریک زندگی شما از لباس شما تعریف می کند، از او برای تعریف و تمجید از او تشکر کنید. این نشان می دهد که هر دوی شما به احساسات یکدیگر توجه می کنید.
2. روزهایی را برای تاریخ ها تنظیم کنید. زوج ها باید از همراهی یکدیگر لذت ببرند. اگر در رابطه خود با مسائل مربوط به حسادت درگیر بوده اید، احتمالاً زمان زیادی را صرف لذت بردن از همراهی یکدیگر نکرده اید. رابطه خود را با فعالیتهای لذتبخشی که شما را به هم نزدیکتر میکند، تقویت کنید.
- به یاد داشته باشید که برای ایجاد رابطه شما نیازی نیست که فعالیت ها گران یا ولخرجی باشند. یک پیاده روی ساده در پارک یا مدتی آرام برای صحبت کردن می تواند باعث افزایش اعتماد و صمیمیت شود.
3. درمان شناختی رفتاری را در نظر بگیرید. اگر احساسات حسادت شما یا شریک زندگیتان غیرمنطقی است یا به سادگی در حل مشکل خود مشکل دارید، ممکن است به مشاوره حرفه ای نیاز باشد. درمان شناختی رفتاری بر بهبود دیدگاه و روش های مقابله ای بیمار متمرکز است. این به طور موثر در برابر بسیاری از مسائل از جمله حسادت استفاده شده است و ممکن است دقیقا همان چیزی باشد که برای غلبه بر حسادت خود به آن نیاز دارید.
- درمان گاهی اوقات ممکن است زمان ببرد تا تأثیر داشته باشد. به یاد داشته باشید که با جلسات خود سازگار باشید و توصیه های درمانگر خود را دنبال کنید. نتایج یک شبه به دست نمی آیند، اما به مرور زمان می توانید دیدگاه و نگرش ذهنی خود را بهبود بخشید.
4. در مشاوره ازدواج شرکت کنید از آنجایی که زوج ها بیش از یک نفر را شامل می شوند، ممکن است به یک راه حل مشاوره ای نیاز داشته باشید که هر دوی شما را شامل شود. مشاوره ازدواج می تواند به هر دوی شما کمک کند تا با مشکلات خود به طور سازنده برخورد کنید.
- به یاد داشته باشید که اگر با هم در مشاوره شرکت می کنید صادق باشید. مشاور شما به تمام اطلاعات نیاز دارد تا به شما و شریک زندگیتان کمک کند. اگر در جلساتی چیزها را پنهان کنید یا از شریک زندگی خود انتقاد کنید، درمان کارساز نخواهد بود.
- به توصیه های مشاور عمل کنید. ممکن است برخی از پیشنهادات مشاور برای شما عجیب به نظر برسد، اما به یاد داشته باشید که این یک حرفه ای است. شرکت در جلسات و استفاده از روش های مشاور در منزل می تواند به ازدواج شما کمک شایانی کند.
5. اگر رابطه توهین آمیز است ترک کنید. متأسفانه، حسادت کنترل نشده می تواند نشانه ای از یک رابطه بد باشد. اگر اقدامات شریک زندگی شما با سایر نشانه های سوء استفاده همراه باشد، باید در اسرع وقت آن را ترک کنید. شما مسئول اصلاح شریک خود نیستید و اگر در این رابطه بمانید ممکن است در خطر باشید.
- علائم هشدار دهنده زیادی در مورد سوء استفاده در یک رابطه وجود دارد و ممکن است بدون اینکه متوجه شوید در یک رابطه بد قرار بگیرید. اگر شریک زندگیتان شما را از طریق احساس گناه دستکاری میکند، نسبت به ظاهر یا اعمال شما بیش از حد انتقاد میکند، سعی میکند شما را از دوستان و خانواده منزوی کند، و وقتی بیرون هستید دائماً تماس میگیرد یا پیامک میفرستد، اینها همه نشانههایی هستند که شریک زندگیتان از نظر عاطفی آزاردهنده است.
- اگر شریک زندگی شما رفتار فیزیکی یا خشونت آمیز داشته باشد، شما در خطر هستید و باید رابطه را ترک کنید.