8 راه ارتباطی با کودکان دارای نیازهای ویژه

8 راه ارتباطی با کودکان دارای نیازهای ویژه
در این پست می‌خوانید:

کودکان با نیازهای ویژه چه کسانی هستند؟

هر بچه ای خاص است اما منظور ما از کودکان با نیازهای ویژه چیست؟

کودکان با نیازهای ویژه یک اصطلاح گسترده برای توصیف کودکان دارای اختلال رفتاری یا عاطفی، نیازهای رشدی یا ناتوانی یادگیری است. این کودکان برای بهبود مهارت های حرکتی، ارتباطی، اجتماعی، خودیاری و شناختی در زندگی خود به کمک بیشتری نیاز دارند. آنها همچنین ممکن است به دارو درمانی نیاز داشته باشند که معمولاً کودکان در حال رشد به آنها نیاز ندارند.

چگونه با آنها ارتباط برقرار کنیم؟

زندگی برای یک کودک با نیازهای خاص می تواند بسیار چالش برانگیز باشد، به خصوص در ارتباطات.

علاوه بر این، ارتباط برای رشد کودک اساسی است. در زیر 10 نکته در مورد نحوه برقراری ارتباط با کودکان با نیازهای ویژه آورده شده است:

1. تشویق

  • کلید ارتباط و یادگیری مستمر انگیزه و تشویق است. هر زمان که کودکان با نیازهای ویژه یک کار دشوار را انجام می دهند یا موقعیت اجتماعی چالش برانگیزی را به عهده می گیرند، به عنوان والدین و مراقبان کودک به آنها پاداش های کوچک بدهید تا انگیزه داشته باشند.

2. توجه

  • هر فردی به دلیلی برای برقراری ارتباط و فرصتی برای رفتن نیاز دارد، کودکان با نیازهای ویژه نیز همینطور. بنابراین، اجازه دهید کودک در تصمیماتی که بر او تأثیر می گذارد، ورود کند.
  • برخی از کودکان با نیازهای ویژه عملکرد مغزی مشابهی با سایر کودکان در حال رشد دارند. از این رو، مانند بقیه با آنها ارتباط برقرار کنید. این می تواند منجر به پاسخ های بهتری شود زیرا آنها احساس می کنند که شما با آنها مانند سایر کودکان هم سن و سال خود رفتار می کنید.

3. کمک کننده باشید

  • همیشه سعی کنید برای کسی که نیازهای خاص دارد مفید باشید. به عنوان مثال، کودکان دارای ناتوانی جسمی ممکن است در حرکت یا فعالیت های روزانه به کمک نیاز داشته باشند.
  • همانطور که گفته شد، مهم است که در مواقعی که نیازی به کمک نیست، بیش از حد مفید نباشید. این به این دلیل است که مانند هر کسی، کودکان با نیازهای ویژه دوست دارند تا آنجا که می توانند مستقل باشند.

4. دقیق باشید

  • برخی از کودکان با نیازهای ویژه دارای چالش های فکری هستند. بنابراین، مهم است که درخواست خود را به طور واضح و دقیق بیان کنید. از آنجایی که آنها ممکن است شما را درک نکنند، آرام بمانید و آماده باشید تا درخواست خود را دوباره بیان کنید.

5. زمان انتقال

  • اغلب کودکان با نیازهای ویژه ممکن است برای انتقال به یک فعالیت جدید مشکل داشته باشند. به او زمان و کمک بیشتری بدهید، اما اجازه دهید کودک از خودش مراقبت کند.

6. زبان اشاره یا حرکات

  • زبان اشاره یا ژست ها راهی برای ارتباط بدون کلام است. این نه تنها محدود به کودکان با مشکلات شنوایی است، بلکه می تواند برای کودکان غیرکلامی نیز استفاده شود.
  • زبان اشاره راهی برای برقراری ارتباط کودکان با نیازهای ویژه بدون احساس فشار به دلیل ناتوانی در صحبت کردن است.

7. هنر

  • مانند زبان اشاره، هنر نیز روش دیگری برای کودکان با نیازهای ویژه است تا بدون استفاده از کلمات، خود را بیان کنند.
  • این یک خروجی خلاقانه برای آنها است زیرا هنگام خلق آثار هنری هیچ درست یا نادرستی وجود ندارد. علاوه بر این، کار بر روی پروژه های هنری کودکان را تشویق می کند تا بافت های مختلف را یاد بگیرند و روی مهارت های حرکتی ظریف خود کار کنند.

8. موسیقی

  • موسیقی یک زبان جهانی است. به ویژه در برقراری ارتباط با کودکان با نیازهای ویژه مؤثر است. آنها می توانند خود را بیان کنند و با موسیقی با دیگران ارتباط برقرار کنند.
  • هنگام کمک به فردی با نیازهای خاص، خواندن یک آهنگ برای راحتی او می تواند مفید باشد.

نتیجه

برنامه های مداخله اولیه وجود دارد که به نوزادان و کودکان خردسال با نیازهای رشدی کمک می کند تا رشد مهارت های مورد نیاز را تسهیل کنند. به عنوان مثال، حل مسئله، خودکنترلی، اجتماعی شدن و ارتباط.

فعالیت‌ها برای به حداکثر رساندن پتانسیل رشد و به حداقل رساندن رشد ناتوانی‌های ثانویه طراحی شده‌اند.

هر کودکی متفاوت است و نیاز به رویکردهای متفاوتی برای برقراری ارتباط دارد. درک خواسته ها و حمایت از آنها در نیازهای رشدی آنها مهم است. با متخصصینی مانند روانشناس کودک، گفتار، کار و فیزیوتراپیست یا متخصصان آموزش با نیازهای ویژه که قادر به مشاوره در مورد نیازهای آنها هستند، مشورت کنید. به یاد داشته باشید که مداخله زودهنگام کلیدی است!

اگر این مقاله برای شما مفید واقع شده است خواندن مطالب زیر نیز به شما توصیه می شود.

مهارت‌های رفتاری با افراد مبتلا به اوتیسم

ADHD در کودکان

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید