5 راه عملی برای تربیت کودکان آگاه

5 راه عملی برای تربیت کودکان آگاه
در این پست می‌خوانید:

گنجاندن این عادت‌های کوچک در زندگی‌تان آسان‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

نکات کلیدی

  • ذهن آگاهی شامل کیفیت حضور در زندگی روزمره و زندگی با کنجکاوی و هدف است.
  • هدف اصلی ذهن آگاهی، تربیت ذهن برای جلب توجه کامل به لحظه حال است.
  • اکنون بیش از هر زمان دیگری فرزندان ما نیازمند نمونه‌هایی هستند که نشان دهند چگونه با آگاهی در دنیا حضور داشته باشند.

وقتی در مورد کلمه تمرکز حواس صحبت می کنیم، بیشتر ما به این فکر می کنیم که با چشمان بسته روی یک کوسن بنشینیم، روی تنفس خود تمرکز کنیم یا سعی کنیم به نوعی آرامش درونی برسیم.

در حالی که بسیاری از تمرین‌ های ذهن‌ آگاهی مانند آن وجود دارد که می‌تواند مفید باشد، اما هدف اصلی “ذهن‌آگاهی” این است که ذهن را آموزش دهیم تا بدون وسواس در مورد گذشته یا آینده توجه کامل را به آنچه اتفاق می‌افتد و کاری که انجام می‌دهیم جلب کند.

این شامل کیفیتی از حضور است که زندگی روزمره ما را در بر می گیرد، در میان دنیایی که اغلب مضطرب است، جایی که انتظارات و قضاوت از خود غالباً ممکن است احساس شود.

اکنون بیش از هر زمان دیگر، ما درباره مفهوم تمرکز ذهنی بیشتر می‌شنویم، در زمانی که با تصاویر و حواس‌پرتی‌هایی از دستگاه‌هایمان مواجه هستیم و باید با آگاهی مدیریت کنیم که چگونه افکار، باورها و رفتارهایمان را تحت تأثیر قرار دهند. همزمان، ما انتخاباتی درباره نحوه زندگی‌مان، ارزش‌هایمان و چگونگی تأثیرگذاری بر ارزش‌های فرزندانمان داریم.

گنجاندن عادات ذهن آگاهی در فرزندپروری آسان تر از آن چیزی است که فکر می کنید. در اینجا پنج پیشنهاد عملی برای تربیت کودکان آگاه ارائه شده است.

1. با زندگی در زمان حال الگوی خوبی باشید

وقتی درگیر گذشته هستیم، به راحتی می توان اتفاقات عمیق و در عین حال ساده را از دست داد. همچنین زمانی که درگیر اتفاق بزرگ بعدی هستیم، کاهش سرعت و ارج نهادن به شرایط زندگی روزمره نیز می تواند سخت باشد.

با وجود تمام عظمتی که زندگی ممکن است داشته باشد، مهم است که بدانید که لحظه حاضر واقعاً جایی است که لذت و خوشایندی بیشتری در آن است. دست به تلاش برای تبدیل کردن لحظه حاضر به قسمتی متبرک از زندگی خانواده‌تان، بهترین هدیه‌ای است که می‌توانید به آن‌ها بدهید.

2. در روابط خود ابراز قدردانی کنید

تجربه قدردانی که از یکدیگر داریم می‌تواند به یک عادت تبدیل شود.

یک اظهار ساده از سپاس مانند “واقعاً از نوع رفتار محبت آمیزت با حیوان خانگیمان ممنوم” یا گفتن جمله “من عاشق خندیدن و لبخند تو هستم” می‌تواند اثر بسیاری داشته باشد. همچنین، احساساتی مانند “من دوست دارم تو را خوشحال ببینم، چون عمیقا قلبم را شاد می‌کند.”

به همین ترتیب، ابراز قدردانی به همسرتان برای کارهای کوچکی که انجام می‌دهند، به کودکانتان احساس امنیت و اطمینان می‌دهد. یافتن لحظات قدردانی در طول روز می‌تواند به احساس یک زندگی کلی با سپاسگزاری منجر شود.

3. از تجربیات لذت ببرید، نه چیزهای مادی

مطالعات نشان داده است که برگزاری گفتگوهای خانوادگی در مورد مسائلی که برای شما و خانواده‌تان اهمیت دارند، مثل افراد مهم در زندگی‌تان، گذراندن زمان با هم و ارزش آن، به تقویت ارتباطات خانوادگی کمک می‌کند.

هدیه زمان چیزی است که تا وقتی که خیلی دیر نشده است به راحتی می توان آن را بدیهی دانست.

4. هدفمندی به منظور تعادل زندگی و سبک زندگی سالم

این درست است که کار، مدرسه و تعهدات دیگر اغلب باعث می‌شوند ما به صورت خودکار و بدون تفکر عمل کنیم. همیشه تمرین مراقبت از خود به روش‌های بهینه که برای ذهن، بدن و روح مفید است آسان نیست، اما می‌توانیم سعی کنیم خود و محیط اطرافمان را تنظیم کنیم تا بهزیستی خود را بسنجیم. از خود بپرسید آیا احساس آرامش خوبی دارم؟ آیا زمینه هایی وجود دارد که من زیاد می بخشم و به نیازهای خودم اهمیت نمی دهم؟ آیا من انرژی کافی برای خانواده ام دارم که از روی رنجش یا احساس کوتاهی به آن پاسخ ندهم؟

همچنین صحیح است که فرزندان ما بیشتر از اعمال ما یاد می‌گیرند تا از آنچه سعی می‌کنیم به آن‌ها یاد بدهیم. به عنوان والدین، اگر نشان دهیم که برای ما زندگی سالم اهمیت دارد، احتمالاً فرزندان ما نیز با همان عادت‌ها بزرگ می‌شوند. انجام ورزش، تغذیه مناسب، برقراری ارتباط با دیگران و با محیط زیست، همه اینها درباره آگاهی است، تطابق ذهن، بدن و روح.

5. تلفن خود را کنار بگذارید، اگر لازم است لحظاتی را ثبت کنید، اما دوباره با دنیای اطراف خود درگیر شوید

گوشی‌های ما و دستگاه‌های الکترونیکی می‌توانند ابزارهای مفیدی برای گرفتن عکس‌ها، به اشتراک گذاشتن آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی و دریافت آخرین اطلاعات به صورت لحظه‌ای باشند. اما همچنین می‌دانیم که سازندگان این دستگاه‌ها به خوبی می‌دانند که یک کلیک به کلیک دیگری منتهی می‌شود. اگر ما درگیر دستگاه‌هایمان شویم ممکن است به افراد مهمی که در اطرافمان هستند ضربه بزنیم و لحظات با ارزشی احتمالاً از دست خواهد رفت.

زندگی با آگاهی و اراده، جوهر فرزندپروری آگاه است. اینجا هیچ کمالی وجود ندارد، فقط کنجکاوی است. اگر بتوانیم یک کنجکاوی بدون قضاوت را در روابط با فرزندان خود وارد کنیم و به آن‌ها توجه واقعی و صادقانه‌ ای بدهیم و به رفاه خودمان نیز توجه کنیم، احتمالاً فرزندانمان در مواردی که بیشترین اهمیت را دارند، احساس قدرت، ارزش و استقرار خواهند کرد. و این دست آوردی بسیار ارزشمند است.

عادات سالم برای خانواده ها

روش های عملی برای تربیت فرزندانی با اعتماد به نفس

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید