5 نشانه که شما ممکن است یک کمال گرا باشید و چگونه تعادل را پیدا کنید

5 نشانه که شما ممکن است یک کمال گرا باشید و چگونه تعادل را پیدا کنید
در این پست می‌خوانید:

 کمال گرایی همیشه بد نیست، اما برای اطمینان از آنکه به یک مسئله سمی تبدیل نشود، بهتر است بدانید که چگونه باید عمل کنید.

آیا خود را یک کمال گرا می دانید؟ برخی از ما در تلاشی بی پایان آرزوی کمال داریم.

در اوج خود، این می تواند احساسی کامیابی داشته باشد، به خصوص وقتی که گام هایی را در پیگیری های خود می بینید. اما در پایین ترین حالت ممکن است عمیقاً احساس بی کفایتی کنید که منجر به احساس اضطراب و اعتماد به نفس پایین می شود.

پس چگونه می‌توانید تمایل به دست‌یافتن به کمال گرایی را با نیاز به مراقبت از خود و مهربانی ترکیب کنید؟

سوزان آلبرز، دکترای روانشناسی، توضیح می‌دهد که چگونه علائم کمال گرایی را در خود تشخیص دهید و چگونه اجازه ندهید که آن به شما آسیب برساند.

کمال گرایی چیست؟

کمال گرایی چیست؟

کمال گرایی به دنبال بی عیب و نقص بودن است و این اصطلاحی است که می تواند برای توصیف شیوه زندگی یک فرد یا نحوه برخورد آنها با وظایف و چالش ها استفاده شود.

اگرچه این یک تشخیص پزشکی رسمی نیست، اما یک ویژگی شخصیتی رایج است که بسیاری از افراد می‌توانند آن را تجربه کنند. دکتر آلبرز توضیح می دهد: “کمال گرا بودن به معنای داشتن انتظارات و استانداردهای بسیار بالا و دقیق است.” این بدین معناست که شما برای کارها و اموری که انجام می‌دهید، تمام تلاش و توانایی خود را به کار می‌گیرید تا همه چیز به نحوی عالی و بی‌نقص باشد.

برای بسیاری از افراد کمال گرایی از دوران کودکی شروع می شود. اغلب اوقات، شخصیت‌های مقتدر در زندگی ما، مانند والدین یا معلمان می‌توانند بر نحوه نگاه ما به ارزش خود تأثیر بگذارند.

با کمال گرایی، ممکن است همیشه این احساس را داشته باشید که به اندازه کافی کار نمی کنید. یا شاید شما والدینی داشته اید که شما را (حتی با نیت خوب) تحت فشار قرار داده اند تا همیشه بهترین باشید.

در حالی که این می تواند خود انضباطی و جاه طلبی خوبی ایجاد کند، اما این میل شدید برای کمال نیز می تواند باعث آسیب شود اگر شما به این باور برسید که ارزش شخصی شما تنها به دستاوردهایتان بستگی دارد.

نشانه هایی که بیان می کند ممکن است کمال گرا باشید

باز هم، ممکن است تشخیص روشنی برای کمال گرایی وجود نداشته باشد، اما مطمئناً علائم رایجی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند در صورت قرار گرفتن در این دسته متوجه شوید.

در اینجا برخی از ویژگی هایی که اغلب با کمال گرا بودن همراه است آورده شده است:

شما استانداردهای بسیار بالایی دارید

اگر در هر کاری که انجام می دهید نه تنها برای 100٪، بلکه برای موفقیت 150٪ تلاش می کنید، ممکن است نشانه این باشد که شما یک کمال گرا هستید. نه تنها این، بلکه ممکن است به خودتان فشار بیاورید تا آن استانداردهای بالا را رعایت کنید.

به عبارت دیگر، معیارهای شما در بسیاری از مواقع برای شما قطب نما هستند. اگر همه چیز با آنطور که شما انتظار دارید یا برنامه ریزی می کنید مطابقت ندارند، به احتمال زیاد احساس ناراحتی می کنید یا نیاز به تنظیم و تغییر دادن چیزها دارید.

شما در محیط منظم و سازمان‌یافته بهترین عملکرد را دارید

علامت دیگری از کامل‌گرایی، تمایل به داشتن ساختار و سازمان‌یافتگی دائمی است. این می تواند به این صورت باشد که شخصی به تمیزی و مرتب بودن اهمیت زیادی می دهد، مانند تمیز نگه داشتن میز کار یا مرتب کردن تخت خود هر روز صبح.

فراتر از سازماندهی، یک کمال گرا تلاش می کندکه این ساختار همیشه به استانداردهایش برسد.

شما در مورد اهداف خود بسیار جاه طلب هستید

داشتن استانداردهای بالا مزایای خود را دارد. این می تواند به افراد کمک کند تا مهارت های خود را بهبود بخشند، حتی اگر (به جرات می توان گفت؟)، هیچ کس در واقع کامل نمی شود.

دکتر آلبرز خاطرنشان می کند: «مزایای کمال گرایی این است که اغلب باعث می شود افراد بسیار سخت کار کنند و بسیار با انگیزه هستند. آنها پشکار زیادی دارند تا اوضاع را بهتر و بهتر کنند.»

برای مثال، معمولاً برای نوازندگان، ورزشکاران و حتی پزشکان تمایلات کمال‌گرایانه وجود دارد. این نوع مشاغل اغلب به مقدار مشخصی از انضباط و تعهد نیاز دارند، بنابراین برای افرادی که آنها را دنبال می کنند قابل درک است که همیشه برای پیشرفت تلاش کنند.

در غلبه بر اشتباهات کوچک مشکل دارید

اگر دائماً از هر اشتباهی که مرتکب شده اید آگاه باشید و خود را سرزنش کنید به خصوص بیشتر از دیگران این می تواند نشانه دیگری از کمال گرایی باشد. و دوباره، آگاهی از اشتباهات می تواند مثبت باشد اما وقتی بیش از حد شدید باشد، می تواند باعث ایجاد استرس شود.

شما مستعد به تعویق انداختن کارها هستید

به تعویق انداختن کار یکی از پیامدهای رایج کمال گرایی است. این ممکن است تعجب آور به نظر برسد زیرا ممکن است فکر کنید که یک کمال گرا همیشه در رأس وظایف خود است اما در واقع، کمال گرایی در بسیاری از موارد می تواند به عقب انداختن کارها منجر شود.

این به این دلیل است که ممکن است به جای فرآیند، بر نتایج کاری که انجام می دهید متمرکز شوید. هنگامی که بیش از حد روی نتیجه نهایی آینده تمرکز می کنید، می تواند منجر به اضطراب و حتی اجتناب از کار شود.

دکتر آلبرز توضیح می‌دهد: «با سطوح شدید کمال‌گرایی، این کار می‌تواند واقعاً دلهره‌آور باشد و اضطراب یا استرس زیادی ایجاد کند، که منجر به دومینوی اجتناب می‌شود، زیرا ترس از شروع کار وجود دارد». “و سپس، انجام این وظیفه غیرقابل حل به نظر می رسد.”

وقتی کمال گرایی مضر می شود

وقتی کمال گرایی مضر می شود

برای برخی، عواقب کمال گرایی حتی وحشتناک تر است. اما چگونه می توانید بفهمید که کمال گرایی شما در حال افزایش است؟ نکته کلیدی این است که سعی کنید خود را بشناسید و متوجه شوید که چگونه به مسائل واکنش نشان می دهید.

دکتر آلبرز می‌گوید: «یک نقطه ضعف این است که اغلب احساس می‌شود که چیزها هرگز کافی نیستند، همیشه نارضایتی وجود دارد، احساس می‌کند به اندازه کافی خوب نیست و هرگز واقعاً از کارهایی که انجام داده‌اید احساس رضایت یا شادی نمی‌کنید.»

در اینجا چند راه وجود دارد که کمال گرایی افراطی می تواند بر شما تأثیر منفی بگذارد:

  • کاهش اعتماد بنفس. اگر کامال گرایی شما به شکلی مثبت‌تر مانند ترقی ملایم خودتان به سمت بهتر شدن یا تعیین اهداف بلند برای خودتان تجلی یافته باشد، آنگاه احتمالاً نیازی به نگرانی ندارید. اما نکته کلیدی این است که خودتان را بشناسید و تشخیص دهید که چه زمانی تمایلات کمال گرا شما را به مسیر احساسات منفی سوق می دهد و باعث کاهش عزت نفس می شود.
  • مشکات سلامت روان. تمایلات کمال‌گرا می‌توانند با شرایط سلامت روانی مانند اختلال وسواس فکری اجباری، اختلالات خوردن و اضطراب اجتماعی همپوشانی داشته باشند یا حتی باعث شوند. در این زمینه، کمال گرایی سمی می تواند به سوخت آتش تبدیل شود و علائم سلامت روان شما را بدتر کند.
  • روابط. علاوه بر این، این می تواند بر نحوه تعامل شما با افراد زندگی شما نیز تأثیر بگذارد، زیرا ممکن است همیشه انتظار استانداردهای غیرممکن را از روابط خود داشته باشید. اگر شروع به احساس فشار روی روابط خود کرده اید، ممکن است این علامت قرمز باشد که کمال گرایی شما در حال مضر شدن است. دکتر آلبرز هشدار می دهد: «اگر انتظار دارید دیگران یا خودتان کامل باشید، دائماً ناامید خواهید شد.»
  • اجتناب از انجام وظایف شدید. به تعویق انداختن کارها تا حدی طبیعی است. اما اگر کمال‌گرایی شما را از برداشتن گام‌های رو به جلو در زندگی‌تان از یک راه باز می‌دارد، این می‌تواند یک پرچم قرمز دیگر باشد. همچنین، اگر کمال‌گرایی مانع انجام کارهای روزمره می‌شود یا باعث می‌شود ذهنیت کمبود داشتن در شما ایجاد شود، این نشانه آن است که ممکن است بیشتر از اینکه به شما انگیزه‌ بدهد، شما را عقب نگه می‌دارد.

چگونه با کمال گرایی مقابله کنیم

چگونه با کمال گرایی مقابله کنیم

اگر متوجه شده اید که کمال گرایی بیشتر شبیه وزنه روی شانه هایتان است و کمتر در شما انگیزه ایجاد می کند، ممکن است ایده خوبی باشد که راهبردهای مقابله ای را برای کمک به تعادل پیدا کنید.

  • فروتنی را در آغوش بگیرید. اولین قدم که در ابتدا آسان نخواهد بود این است که بپذیرید کمال یک هدف غیرممکن است. گاهی اوقات اشتباه می کنید، کوتاه می آیید یا خودتان را شرمنده می کنید درست مثل بقیه. پذیرش این مفهوم می تواند به شدت احساس آزادی ایجاد کند.
  • مهلت‌های واقع‌گرایانه تعیین کنید. دکتر البرز بر اهمیت این نکته تاکید می‌کند که خود را با اهداف غیرممکن که شما را برای ناامیدی آماده می‌کند، محروم نکنید. تعیین مهلت‌های واقع‌گرایانه، چه برای یک تکلیف مربوط به مدرسه، یک پروژه کاری یا حتی یک هدف شخصی، به شما کمک می‌کند تا با سرعتی آرام‌تر به اهداف خود برسید. این مهلت‌ها همچنین می‌توانند به شما در پیدا کردن احساس کردن آرامش به جای تلاش مداوم برای کمال، کمک کنند.
  • ظرفیت خندیدن به خود را در خود پرورش دهید. مهم است که تعهدات خود را در زندگی، مانند محل کار یا مدرسه، جدی بگیرید، اما نباید اجازه دهید احساسات شما را به شکلی منفی تحت الشعاع قرار دهد. به یاد داشته باشید که به خودتان استراحت بدهید و همیشه خودتان را خیلی جدی نگیرید.
  • به توانایی خود در برخورد با اشتباهات توجه کنید. احتمالاً می‌توانید به برخی از اشتباهات جدی که انجام داده‌اید (همه افراد اشتباه می‌کنند!) فکر کنید. این مواقع ممکن است در زمان خود بسیار نگران‌کننده باشند، اما شما موفق به عبور از آنها شده‌اید.در واقع، شما حتی ممکن است چیزی یاد گرفته باشید.
  • هزینه های تلاش برای کمال را در مقابل منافع آن بسنجید. ممکن است متوجه شوید که هزینه‌ها بیشتر از آن چیزی است که فکر می‌کردید: برای مثال، سرزنش مداوم خود، ناتوانی در آرامش، بی‌میلی برای امتحان چیزهای جدید و اعتماد به نفس ضعیف. پذیرفتن خود به عنوان فردی که گاهی اوقات آشفته و ناقص است، می تواند حس آزادی در شما ایجاد کند.
  • گاهی کارها را عمدا به بهترین شکل انجام ندهید. گاهی اوقات، یک آشفتگی کوچک می تواند چیز خوبی باشد. به خاطر داشته باشید که به خودتان فضای تنفس بدهید چه در دکوراسیون منزلتان باشد و چه در روال زندگی روزمره تان. هنگامی که تحمل این عیوب نسبتا جزئی را تمرین می کنید، کمال گرایی سمی سنگر کمتری روی شما خواهد داشت.

چه زمانی باید به دنبال کمک بود

اگر کمال گرایی شما بر احساس ارزشمندی خود، الگوهای خواب یا زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد، ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشد ضرر داشته باشد. به عنوان مثال، اگر کمال گرایی شما را از بیرون رفتن و تجربه چیزهای جدید باز می دارد یا بر خلق و خوی شما تأثیر می گذارد، این می تواند بر سلامت روان شما نیز تأثیر بگذارد.

برخی از افراد نیازمند کمک یک متخصص هستند. اگر گرایش کمال گرایی به طور قابل توجهی بر زندگی شما تأثیر می گذارد، یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا احساس کنید همان چیزی که هستید پذیرفته شده است. در پایان، می توانید یاد بگیرید که با خودتان مهربان تر باشید.

اختلال وسواس اجباری(OCD)

اختلال انفجاری متناوب (IED)

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید