تعیین مرزهای واقعگرایانه برای نوجوانان
تعیین مرز بخش مهمی از کمک به فرزند شما برای کسب استقلال، ایمن ماندن و تصمیم گیری صحیح است. از آنجایی که نوجوانی برای هر دوی شما دوران تجربه های جدید است، محدودیت ها می تواند به شما و فرزندتان کمک کند تا بدانید چه رفتاری خوب است و چه چیزی خوب نیست. ما نگاهی می اندازیم به چگونگی تعیین حد و مرزهایی که ممکن است برای شما و فرزندتان مفید باشد.
اهمیت مرزها
مرزها بخش مهمی از ایجاد شفافیت بین شما و فرزندتان هستند، زیرا هر دوی شما در زمان تغییر بزرگ حرکت می کنید. با تعیین و توافق بر روی مرزها، شما یک “قرارداد” رفتار مورد انتظار ایجاد می کنید که می تواند به جلوگیری از تعارض کمک کند. در حالی که مرزها به والدین کمک میکنند که احساس کنترل بیشتری بر رفتار نوجوان خود داشته باشند، همچنین به آنها کمک میکنند که:
- به آنها بفهمانید که به آنها اهمیت می دهید و نگران کارهایی هستید که آنها انجام می دهند حتی وقتی با هم نیستید.
- باعث می شود آنها احساس امنیت و حمایت کنند.
- کمک به آنها در تصمیم گیری آگاهانه و درست.
- برای آنها چارچوبی فراهم می کند که در آن خودمختاری داشته باشند.
مهمترین مرزهای خانواده شما چیست؟
قبل از بحث در مورد مرزها با فرزندتان، ابتدا با شریک زندگی خود و یا همه شخصیت های مهم برای فرزندتان درباره مهم ترین مرزها توافق کنید. این مهم است که توافق و هماهنگی در میان شما وجود داشته باشد تا مرزهای واضح و قاطع، نه پیامهای مختلفی راه به نوجوان خود ارائه دهید.
برخی از موارد ممکن برای بحث:
- مهمترین مرزها کدامند؟
- چه مرزهایی قابل مذاکره است و کدام نیست؟
- ما با چه نوع عواقبی راحت هستیم؟
- در چه سنی مرزها تغییر شوند؟
همه این سوالات می توانند در مورد انواع رفتار نوجوانان اعمال شوند. برخی از نمونه ها مواردی مانند بیرون رفتن با دوستان، رفتن به مهمانی ها، نوشیدن الکل، مصرف مواد مخدر و استفاده از رسانه های اجتماعی هستند.
چه زمانی باید در مورد مرزها بحث کرد
دو روش مختلف وجود دارد که می توانید با فرزند خود به تعیین مرز نزدیک شوید. شما می توانید انتخاب کنید که به طور خود به خود با آنها بنشینید تا در مورد محدودیت ها پیرامون موضوعات مختلف بحث کنید. یا میتوانید با توجه به اینکه فرزندتان آزادی بیشتری را درخواست میکند، مرزها را تعیین کنید.
صرف نظر از اینکه کدام روش را انتخاب می کنید، مهم است زمان مناسبی را برای بحث انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که زمان کافی دارید، هر دو شما در حالت مزاج خوبی هستید و هیچ اختلاف تازهای رخ نداده باشد. بهتر است این بحث را با حضور تمام اعضای خانواده انجام دهید.
نحوه تعیین حد و مرز
هنگام تعیین حد و مرز با فرزندتان، مهم است که بازخورد و نظرات او را در این فرآیند دریافت کنید. جوانان کمتر به مرزهایی پایبند هستند که بدون هیچ مذاکره ای به آنها دیکته شده است. شما می توانید انتخاب کنید که در هر زمان فقط برای یک موضوع حد و مرز تعیین کنید، یا شاید بتوانید همزمان چند موضوع را پوشش دهید.
برخی از مواردی که هنگام تعیین مرز باید در نظر گرفت عبارتند از :
- سعی کنید لحن همکاری دوستانه را در طول مکالمه تنظیم کنید.
- مطمئن شوید که به نگرانی های فرزندتان گوش می دهید و به آنها پاسخ می دهید.
- هنگام تعیین حد و مرزها بسیار واضح و دقیق باشید تا اطمینان حاصل کنید که هیچ ارتباط نادرستی وجود ندارد.
- از دیکتاتور بودن خودداری کنید.
- سعی کنید در مورد نکاتی که در مورد آنها اختلاف نظر دارید مذاکره کنید، اما اگر چیزی وجود دارد که از نظر شما غیرقابل مذاکره است محکم بایستید و نظر خود را بیان کنید.
- به فرزند خود یادآوری کنید که چرا مرزها را تعیین می کنید، مراقبت و نگرانی خود را برای آنها تکرار کنید.
- بحث کنید که اگر مرزها نادیده گرفته شوند یا زیر پا گذاشته شوند چه عواقبی در پی خواهد داشت.
اگر گفتوگو به سمت تضاد میرود، پیشنهاد کنید که یک استراحت بگیرید و در زمانی که اوضاع کمی آرام تر شد پیگیری کنید. همچنین سعی کنید مکالمه را با محدودیتهای بیش از حد در یک زمان ادامه ندهید، برای پوشش سایر موارد پیش آمده یک گفتگوی بعدی را پیشنهاد دهید.
یک راه خوب برای پایان دادن به گفتوگوی تعیین مرزها این است که از آنها بپرسید که مرزهایی که میخواهند شما به عنوان والد به آنها پایبند باشید چه چیزهایی هستند. این گفتوگو میتواند بسیار روشنکننده باشد و به تحقق درک و احترام متقابل بین شما کمک کند. مانند مرزهایی که برای آنها تعیین میکنید، مهم است که شما نیز به مرزهای خود پایبند باشید.
تحول مرزها
فرآیند تعیین مرزها یکی از مراحلی است که باید در طول سال های نوجوانی اغلب تکرار شود. همانطور که جوانان رشد می کنند، مرزهایی که ما در اطراف رفتار آنها قرار می دهیم باید تغییر کند تا نشان دهنده بلوغ آنها باشد. مهم است که به خواهر و برادر کوچکتر دلایلی که چرا برای آنها و برادران یا خواهران بزرگترشان مرزهای متفاوتی وجود دارد توضیح دهید. اگر فرزند شما رفتار غیرقابل اعتمادی از خود نشان دهد، ممکن است نیاز باشد که مرزها تغییر کنند. تغییر مرزها به سمت محدودتر شدن ممکن است عواقبی از نادیده گرفتن یا نقض مرزها باشد.
عواقب
آزمایش مرزها یک رفتار عادی در نوجوانان است. مهم نیست چقدر رابطه شما با فرزندتان خوب است، باز هم ممکن است مرزها را زیر پا بگذارند. رفتار تکانشی، نفوذ همسالان و تصمیمگیری ضعیف اغلب منجر به رفتار تست مرزی میشود. اگر این اتفاق افتاد مهم است که:
- بحث قبلی خود را که در آن مرزها تعیین شده است تکرار کنید.
- از آنها بخواهید تشخیص دهند که چگونه رفتارشان با قوانین توافق شده همخوانی نداشت.
- با همکاری در مورد نتیجه ای که متناسب با رفتار است تصمیم بگیرید.
- به عواقب توافق شده پایبند باشید.
- هنگامی که فرزندتان در محدوده های مورد توافق رفتار می کند، تقویت مثبت ارائه دهید.
فرآیند تعیین مرزها یک بخش پیوسته از دوران نوجوانی خواهد بود. سعی کنید به عنوان یک پروژه در حال تکامل به آن نگاه کنید نه یک فرمول جادویی که تضمین میکند که فرزند شما همیشه به دلخواه شما رفتار خواهد کرد. با گذشت زمان، روند تعیین مرزها به هدایت نوجوانان به سمت رفتار مسئولانه کمک می کند و پایه هایی را برای تبدیل شدن به بزرگسالانی که خود رفتار هایشان را کنترل می کنند ایجاد می کند.